Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Vanhakaupunki tutuksi -kävely

24 syyskuun @ 17:00 - 19:00

”Helsinki perustettiin Ruotsin kuninkaan Kustaa Vaasan käskystä vuonna 1550 Vantaanjoen suulla sijaitsevan Helsinginkosken rannalle. Kuningas määräsi Rauman, Ulvilan, Porvoon ja Tammisaaren kaupunkien porvarit muuttamaan Helsinkiin.
Uuden kaupungin oli tarkoitus kilpailla Suomenlahden vastarannalla sijaitsevan Tallinnan kanssa Venäjän-kaupasta. Tallinnastakin tuli kuitenkin pian osa Ruotsin valtakuntaa, mikä hidasti pitkään Helsingin kasvua. Paremman sataman toivossa kaupunki päätettiin vuonna 1640 siirtää uudelle paikalle nykyiseen Kruununhaan kaupunginosaan.”
Tervetuloa Keskisuomalaisen osakunnan Vanhakaupunki tutuksi -kävelylle! Olitpa uusi fuksi tai vanha osakuntakonkari, saattaa olla, että pääkaupungin tuntemuksessasi on vielä aukko. Onneksi nyt on tilaisuus paikata se, ja tutustua Helsingin perustamisen historiaan!
Yhteinen Vanhankaupungin alueen kiertely aloitetaan klo 18.00 ja kohtaamispaikkana toimii Vanha Raatihuoneentori (os. Vanhankaupungintie 5), joka on aukio Metropolia Ammattikorkeakoulua vastapäätä, Hämeentien toisella puolen. Kiertelemme alueella noin tunnin ajan, tai niin kauan kuin nähtävää ja intoa riittää. Jos haluat ottaa kierroksen kuntoilun kannalta ja reippailla hieman enemmän, voit osallistua yhteislähtöön Rautalammintie 3C:n alaovelta klo 17.15. Kävelemme Vanhalle Raatihuoneentorille Kumpulan kautta, ja näämme samalla mukavaa kaupunkiluontoa. Halukkaiden kanssa voidaan vielä kävellä Rautalammintielle takaisin Arabian kautta, ja tutustua tuohon alueeseen samalla.
Tapahtuma järjestetään kokonaan ulkona, joten varauduthan hyvillä kävelykengillä ja lämpimillä vaatteilla. Voit halutessasi myös käyttää kasvomaskia. Kaikissa kysymyksissä voit ottaa yhteyttä tiedotusvastaava@kso.fi. Tapahtuma on luonnollisesti maksuton.
Tapahtuma järjestetään säävarauksella.
Tervetuloa siis ottamaan kaupunki kävellen haltuun!
Mitä: Kävelykierros Vanhassakaupungissa
Missä: Tapaamispaikkana Vanha Raatihuoneentori
Milloin: 24.9. klo 18 (Yhteislähtö RLT:ltä klo 17.15)
Miksi: koska historia, reippailu ulkoilmassa ja uudet sekä vanhat osakuntalaiset ❤ ❤ ❤
Halutessasi voit tutustua Helsingin historiaan jo etukäteen osoitteessa, josta alun lainauskin on otettu: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/tietoa-helsingista/helsingin-historia-ja-arkistot

Tiedot

Päivämäärä:
24 syyskuun
Aika:
17:00 - 19:00