Muista minut

Hyvä fuksi, tervetuloa Keskisuomalaiseen Osakuntaan!

Osakunnallamme on syksyn mittaan paljon erilaisia tapahtumia, joista osa järjestetään juuri teitä fukseja varten. Kaikki fuksitapahtumat ovat ilmaisia, ja voit tulla mukaan mihin tahansa tapahtumaan, vaikka et olisikaan vielä liittynyt jäseneksi. Myös vanhat jäsenet (civikset) ovat tuttuun tapaan enemmän kuin tervetulleita kaikkiin tilaisuuksiin!

Fuksitapahtumissa tapaat mm. fuksivaliokuntamme, joka auttaa sinua tutustumaan Osakuntaan erilaisten tapahtumien muodossa. Fuksivastaava ja fuksisihteeri (yhdessä toiminnanjohtajan kanssa) vastaavat osakuntaa tai fuksitapahtumia koskeviin kysymyksiin mielellään. Yhteystietomme löytyvät Virkailijoiden yhteystiedot -sivulta. Ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Tässä lista syksyn 2014 tärkeimmistä tapahtumista:

Osakuntaillat ovat Casa Academicalla (Perhonkatu 6, 2. krs) 2.9. alkaen joka tiistai klo 19. Osakuntailloissa tapaat muita osakuntalaisia ilmaisen ja runsaan iltapalatarjoilun merkeissä. Kerran kuussa järjestettävä osakunnan kokous pidetään aina osakuntaillan yhteydessä. Yleiskokouksessa päätetään osakuntaa koskevista tärkeistä asioista. Yleiskokoukset järjestetään joka kuun kolmantena tiistaina (poikkeuksena joulukuu ja toukokuu, jolloin yleiskokoukset ovat kuun toisena tiistaina).

Osakunnan ständin löydät myös Helsingin yliopiston Avajaiskarnevaaleilta 1.9. Tule rohkeasti kyselemään ja kuulemaan lisää!

Fuksi-illat järjestetään syyslukukauden käynnistyttyä osakuntailtojen yhteydessä kahtena tiistaina 9.9. ja 23.9. Luvassa tälloin on maukasta tarjoilua ja tutustumista toisiin fukseihin, vanhempiin osakuntalaisiin sekä osakunnan toimintaan. Osakuntailta kokoaa osakuntalaiset yhteen Casa Academicalle joka tiistai klo 19 2.9. alkaen, ja se on mitä parhain tapa tutustua osakuntaan ja osakuntalaisiin!

Fuksiaiset järjestetään joka syksy, tänä vuonna perjantaina 3.10. Fuksiaisten tarkoitus on tutustuttaa fuksit muihin osakuntalaisiin sekä osakunnan tiloihin Casa Academicalla Perhonkatu 6:ssa. Yleensä fuksiaisissa fuksit kiertävät ryhmissä erilaisia tehtävärasteja, ja ilta on huipentunut usein myös yksityiseen ratikka-ajeluun ympäri Helsinkiä. Fuksiaisissa ei nolata ketään, vaan tarkoitus on viettää rentoa ja mukavaa iltaa yhdessä.

Osakunnan rastin löydät myös HYY:n Fuksiseikkailu-tapahtumasta, joka on suurtapahtuma kaikille Helsingin yliopiston uusille opiskelijoille yli oppiaine- tai tiedekuntarajojen. Torstaina 25.9. järjestettävässä seikkailussa kierretään eri puolilta Helsinkiä löytyviä opiskelijajärjestöjä, -kerhoja ja -yhteisöjä.

Vallilan asuntojen tuparit järjestetään alkusyksystä Rautalammintiellä. Osakunta omistaa osan Rautalammintie 3 C:n asunnoista, ja moni fuksikin löytää varmasti tulevan asuntonsa Rautalammintieltä. Tervetulleita kemuihin ovat niin Vallilan asukkaat kuin kaikki muutkin kiinnostuneet. Tule tutustumaan muihin osakuntalaisiin rennon illanvieton merkeissä!
 

Ksoidinmenot on KSO:n jokasyksyinen pöytäjuhla, jossa fukseilla on ensimmäistä kertaa mahdollisuus tutustua akateemisen pöytäjuhlan tapoihin. Tilaisuus on rento, joten ensikertalaisenkin on helppo tulla mukaan. Iltaa vietetään laulun, naurun sekä hyvän ruoan ja juoman kera joka vuosi erikseen valittavaa teemaa noudattaen. 

Nauhanjakoillalliset ovat osakuntavuoden toiseksi hienoimmat kemut (keväisten vuosijuhlien jälkeen). Aihetta juhlaan on, sillä Nauhiksissa fuksit saavat KSO:n osakuntanauhan (jota käytetään jatkossa akateemisissa pöytäjuhlissa) ja tulevat siten täysivaltaisiksi osakuntalaisiksi eli civiksiksi. Nauhanjakoillalliset on aito ja perinteinen kolmen ruokalajin akateeminen pöytäjuhla, joka järjestetään yleensä marraskuussa.

Keväällä on luvassa virkailijainvaihtokaronkka, joka kokoaa uudet ja vanhat virkailijat yhteen, sekä koko osakuntavuoden huipentumana Vuosijuhlat maaliskuussa.

Ikimuistoista fuksisyksyä ja -kevättä, tervetuloa mukaan! Casalla nähdään!