Keskisuomalainen Osakunta eli tuttavallisesti KSO on Suomen keskisistä osista Helsinkiin saapuneiden yliopisto-opiskelijoiden ikioma opiskelijajärjestö. Osakunta majailee Casa Academicalla Etu-Töölössä aivan keskustan tuntumassa. Tilamme ovat kaikkien jäsenten vapaassa käytössä. Casalla tapaat osakuntalaisia ympäri viikon, erityisesti jokatiistaisten osakuntailtojen yhteydessä. Monipuoliset juhlamme vaihtelevat akateemisista pöytäjuhlista vapaamuotoisiin illanviettoihin. Kesäisin osakunta suuntaa viikonlopuksi Keski-Suomeen nauttimaan kanta-alueen männikkömetsistä ja rantojen raidoista.

Lisäksi osakunta tarjoaa edullisia asuntoja jäsenilleen ja Helsinkiin muuttaville keskisuomalaisille. Oikeustieteen opiskelijoille on tarjolla oma Juristikerhonsa ja kaikuupa osakunnalla viikoittain laulukin Metsoforte-kuoron harjoituksissa. Keskisuomalainen Osakunta julkaisee jäsenlehteä nimeltä Ksoidin.

Liity seuraan, olit sitten syntyperäinen tai henkinen keskisuomalainen – meillä, jos missä, saa poikkitieteellinen yhteiselo kukoistaa!

Fuksi tai kiinnostunut!

Jäseneksi liittymisestä löytyy lisätietoa täältä. Katso myös usein kysytyt kysymykset, jos olet käytännön ohjeiden tarpeessa.

Ajankohtaista

Osakunnan ohjeistus koronavirusta koskien!

Hyvät osakuntalaiset,

KSO:n hallitus käsitteli kokouksessaan 18.5.2021 muuttunutta koronatilannetta ja linjasi seuraavasti:

Osakunnalla voidaan järjestää tapahtumia sisä- ja ulkotiloissa ja osakuntalaiset saavat käyttää kerhotilaa, kuitenkin huomioiden ehdottomasti viranomaisten rajoitukset ja suositukset henkilömäärästä, hygieniasta, turvaväleistä ja kasvomaskeista. Sama koskee yksityistilaisuuksia. Jokaisen kerhotilaa käyttävän vastuulla on pitää huolta hygieniasta ja turvaväleistä (jos kerhotilassa on muitakin) ja muutenkin tarkoin noudatettava viranomaisten ohjeita ja määräyksiä. Kerhotilassa ei saa käydä 1) vähänkään sairaana tai hengitystieoireista kärsivänä, 2) mikäli on viranomaisten määräämässä karanteenissa tai 3) mikäli on saapunut alle 14 vrk sisällä Suomeen maasta, joka on THL:n liikennevalomallissa punainen tai harmaa. Hallitus huolehtii siivoustarvikkeiden saatavuudesta ja kannustaa jokaista kerhotilassa oleskelevaa hyödyntämään niitä.

Linjaus on voimassa toistaiseksi. Tilanteen kehittymistä seurataan jatkuvasti, ja hallitus muuttaa linjausta tarvittaessa.”

Tämä päätös on voimassa toistaiseksi, kunnes lisätietoa saadaan tai viranomaisten linjaukset muuttuvat. Pyydämme varautumaan siihen, että nämäkin linjaukset voivat uudelleen muuttua koronatilanteen edetessä. Pidämme jatkossakin osakunnan hyvin informoituna. Kaikissa kysymyksissä voit olla yhteydessä keneen tahansa hallituksen jäseneen tai kuraattori@kso.fi.

Toivotamme kaikille joustavaa asennetta poikkeukselliseen tilanteeseen ja kykyä mahdollisuuksien mukaan nauttia iloa tuovista asioista. Tästä selvitään, ja tilanteen normalisoiduttua juhlitaan ja nautitaan yhdessäolosta entistäkin railakkaammin!

Ystävällisin terveisin

Keskisuomalaisen Osakunnan hallitus