Elpiö ja Riikka Kailan stipendirahasto

Elpiö ja Riikka Kailan stipendirahaston stipendit on tarkoitettu ensisijaisesti vähävaraisille pääkaupunkiseudulla opiskeleville keskisuomalaisille. Peräkkäisinä vuosina stipendi voidaan myöntää samalle henkilölle vain erityisistä syistä.

Stipendirahaston peruspääoma on peräisin Riikka Kailan 13.8.1970 Keskisuomalaiselle Osakunnalle tekemästä testamenttilahjoituksesta. Riikka Kailan puoliso, Elpiö Kaila, oli osakunnan ensimmäinen inspehtori vuosina 1931-33. Stipendirahaston hallituksena toimii osakunnan hallitus, joka julistaa stipendit haettaviksi vuodenvaihteen jälkeen, ja ne jaetaan osakunnan vuosijuhlien yhteydessä maaliskuun alussa.

Kuva: Museovirasto, Pietisen kokoelma

Kun stipendihaku on julistettu, hakeminen tapahtuu lähettämällä vapaamuotoinen hakemus liitteineen:

1. ote väestötietojärjestelmästä,
2. opintosuoritusote,
3. viimeisin vahvistettu verotustodistus,
4. luotettava selvitys edellisen ja kuluvan vuoden aikaisista tuloista sekä
5. luotettava selvitys asumismuodosta ja vuokran suuruudesta

Tarkennuksia hakuohjeisiin löydät täältä.

Hakemukset lähetetään osoitteella Keskisuomalainen Osakunta, Kailan stipendirahasto, Perhonkatu 6, 2.krs. 00100 Helsinki. Puutteellisia tai myöhästyneitä hakemuksia ei käsitellä. Lisätietoja: toiminnanjohtaja@kso.fi.

Elpiö ja Riikka Kailan stipendirahaston tietosuojaselosteen löydät täältä.

Voit hakea stipendiä 19.1.–15.2.2021.

Albert Hämäläisen stipendirahasto

Albert Hämäläisen stipendirahaston tarkoituksena on tutkimusapurahoja jakamalla edistää Keski-Suomen kansanelämän tutkimusta. Sen peruspääoman muodostaa professori Albert Hämäläisen 7.4.1949 Keskisuomalaiselle Osakunnalle tekemä testamanttilahjoitus rahaston perustamista varten. Hämäläinen toimi osakunnan toisena inspehtorina vuosina 1933-38.

Rahastolla on oma hallituksensa, johon kuuluvat osakunnan nykyinen inspehtori, kuraattori, taloudenhoitaja ja marraskuun osakunnan kokouksen valitsemat kaksi osakunnan varsinaista jäsentä, yksi seniorijäsen ja yksi kansanelämän tutkimukseen hyvin perehtynyt asiantuntijajäsen.

Hakuaika Albert Hämäläisen stipendirahaston stipendeihin sijoittuu tammi-helmikuuhun ja stipendit jaetaan osakunnan vuosijuhlissa maaliskuussa.

Albert Hämäläisen stipendirahaston tietosuojaselosteen löydät täältä.

Voit hakea stipendiä 19.1.-19.2.2021.

Albert Hämäläisen stipendirahaston hallitus julistaa haettavaksi tutkimusapurahan, joka on tarkoitettu Keski-Suomen kansanelämän tutkimuksen edistämiseen.

Vapaamuotoinen hakemus liitteineen toimitetaan sähköisesti osoitteeseen kuraattori@kso.fi tai postitse osoitteeseen Albert Hämäläisen stipendirahaston hallitus, Perhonkatu 6, 2. krs, 00100 Helsinki. Hakemuksen tulee olla perillä viimeistään perjantaina 19.2.2021. Myöhästyneitä hakemuksia ei voida ottaa huomioon stipendiä jaettaessa.

Hakemukseen pyydetään liittämään vapaamuotoinen tutkimussuunnitelma, ansioluettelo sekä mahdollisuuksien mukaan suosittelijan tai tutkimuksen ohjaajan lausunto.

Apurahat ovat olleet tyypillisesti noin tuhannen euron suuruisia. Apurahaa on jaettu niin perustutkinto- kuin jatkotutkinto-opiskelijoillekin. Stipendiä ei myönnetä toistamiseen samalle opinnäytetyölle ilman erityistä syytä.

Uusien ylioppilaiden stipendit

Osakunta myöntää kuhunkin Keski-Suomen lukioon yhden vuosittaisen stipendin, joka jaetaan lakkiaisjuhlassa. Lukio päättää itse stipendin saajan osakunnan määrittämien myöntöperiaatteiden pohjalta. Lisätietoa: fuksivastaava@kso.fi.