Keskisuomalaisella Osakunnalla on viisi ystävyysjärjestöä kuudessa eri kaupungissa Itämeren rannalla. Maakunta- ja ulkoasiainvastaava sekä ulkoasiainsihteeri pitävät yllä suhteita ulkomaisiin ystäviin ja kutsuvat heidät joka vuosi KSO:n vuosijuhliin ja kesäretkelle. Osakunnan jäsenillä on vuosittain useita mahdollisuuksia lähteä edustamaan KSO:ta ystävyysjärjestöjemme juhliin Ruotsiin, Viroon tai Latviaan. Ystävyysjärjestötoiminnasta voi kysellä lisää KSO:n maakunta- ja ulkoasiainvastaavalta osoitteesta maakunta@kso.fi.

Fraternitas Liviensis

Fraternitas Liviensis on virolainen mieskorporaatio, jolla on jäseniä sekä Tallinnassa että Tartossa. Ystävyyssopimuksemme solmittiin vuonna 1935.

KSO on perinteisesti vieraillut Liviensiksen Tarton vuosijuhlissa tammikuussa, sekä silloin tällöin kevät- ja syyskommersseissa. Lisäksi Tartossa järjestetään joka vuosi vappurieha. Kesällä veljeskunta järjestää kesäretken jollekin virolaiselle paikkakunnalle.

www.liviensis.ee

Västgöta Nation

Ystävyyssopimus ruotsalaisen Västgöta Nationin kanssa solmittiin vuonna 1960. Samanniminen osakunta toimii sekä Lundissa, Uppsalassa että Linköpingissä. Västgöta Nationin Nyckelorden-juhla järjestetään helmikuussa Lundissa. Uppsalassa taas järjestetään Gåsmiddag-syystanssiaiset marraskuussa.

www.vgnation.se (Lund)

www.vastgotanation.se (Uppsala)

www.vastgota.nation.liu.se (Linköping)

Södermanlands-Nerikes Nation

Toisen ruotsalaisen ystävyysosakuntamme kotipaikka on Uppsala. Ystävyyssopimus solmittiin vuonna 1963. Södermanlands-Nerikes Nation eli Snerikes järjestää toukokuussa perinteiset kevättanssiaiset.

www.snerikes.se

Fraternitas Livonica

Ystävyyssopimus latvialaisen veljeskunnan kanssa solmittiin 1994. Fraternitas Livonican kotipaikka on Riika. Latviassa järjestetään kommerssi lokakuussa.

www.frlivonica.lv

Daugaviete

Ystävyyssopimus latvialaisen sisarkunnan kanssa solmittiin 1995. Myös Daugavieten kotipaikka on Riika. Daugavieten vuosijuhlia vietetään Fraternitas Livonican tapaan lokakuussa.

www.daugaviete.lv

Vuoden ohjelmaa
  • Tammikuussa Fraternitas Liviensiksen vuosijuhlat Tartossa.
  • Helmikuussa Västgöta Nationin Nyckelorden Lundissa.
  • Maaliskuussa Fraternitas Liviensiksen vuosijuhlat Tallinnassa sekä tietenkin KSO:n omat vuosijuhlat, joihin ulkomaalaiset vieraamme kutsutaan.
  • Huhtikuussa Fraternitas Liviensiksen kevätkommerssi Tallinnassa.
  • Toukokuussa Fraternitas Liviensiksen vappurieha Tartossa sekä Uppsalan osakuntien (Södermanlands-Nerikes Nation ja Västgöta Nation) Vårbal (kevättanssiaiset).
  • Kesäkuussa/heinäkuussa Fraternitas Liviensiksen kesäpäivät Virossa.
  • Heinäkuussa KSO:n kesäretki, jolle ulkomaalaiset vieraamme kutsutaan.
  • Lokakuussa sekä Daugavieten että Fraternitas Livonican vuosijuhlat Riikassa.
  • Lokakuussa/marraskuussa Fraternitas Liviensiksen syyskommerssi Tartossa.
  • Marraskuussa Västgöta Nationin Midvinterblot Linköpingissä.