Osakuntaillat


Osakuntaillat eli ”teeillat” ovat tiistaisin Casa Academicalla. Tarjolla on emännistön valmistamaa suolaista ja makeaa iltapalaa. Teeillan yhteydessä järjestetään välillä teemailtoja, jotka ovat osakuntalaisten ja virkailijoiden kiinnostuksen mukaan järjestettyjä tapahtumia. Suosiota ovat saavuttaneet esimerkiksi Tiedettä ja limelonkeroa -iltamat sekä olutmaistelut.

Kerran kuukaudessa teeillan yhteydessä on osakunnan kokous (useimmiten puheessa yleiskokous), jossa jäsenet tekevät päätöksiä ajankohtaisista asioista. Kokous järjestetään lukukausien aikana joka kuukauden kolmantena tiistaina. Poikkeuksen tästä tekevät joulukuu ja toukokuu, jolloin lukukauden päättymisen takia kokous pidetään jo kuukauden toisena tiistaina.

Juhlat

Pöytäjuhlissa eli sitseillä tarjolla on kolmen ruokalajin illallinen sekä paljon laulua ja iloisia ilmeitä. Osakuntavuoden aikana pöytäjuhlia on KSO:lla ainakin kolme.

Syksyiset Ksoidinmenot ovat vapaamuotoiset sitsit, joissa etenkin fukseille tarjoutuu mainio mahdollisuus perehtyä osakunnan pöytäjuhlakulttuuriin.

Loppusyksyn Nauhanjakoillallisilla pääohjelmanumerona on osakunnan nauhojen myöntäminen uusille jäsenille.

Pöytäjuhlinta huipentuu maaliskuisissa vuosijuhlissa, jotka ovat juhlavuudessaan monelle osakuntavuoden kohokohta. Vuosijuhlintaan kuuluu paitsi varsinainen pöytäjuhla, myös tanssien opettelua Casalla sekä tietysti vuosijuhlan jälkeinen silliaamiainen. Vuosijuhlia vietetään joka vuosi maaliskuun 7. päivää lähimpänä lauantaina.

Lisäksi osakunnalla järjestetään virkailijoiden innostuksen mukaan muita suurempia ja pienempiä juhlia. Viime vuosina osakuntalaisten elämää ovat värittäneet mm. rapujuhlat, kaverisitsit, separaatiositsit (Hämäläis-Osakunnan kanssa) ja yhteissitsit Domus Gaudiumin osakuntien kanssa.

Ekskursiot

Osakuntatoimintaa on myös Casan ja juhlasalien ulkopuolella. Eri virkailijat järjestävät yhteistä toimintaa jäsenille. Ohjelmaan kuuluu esimerkiksi teatteri- ja konserttikäyntejä tai uusiin urheilulajeihin tutustumista. Osakunta sponsoroi näitä retkiä, joten hinta on aina jäsenystävällinen. Retkien määrä ja laatu on virkailijasta kiinni – aktiivina pystyt vaikuttamaan siihen, millaisia retkiä ja elämyksiä osakuntalaiset kokevat.

Osakunnalla on myös viikottain liikuntasalivuoro Kumpulan liikuntakeskuksen palloiluhallissa yhdessä Karjalaisen ja Wiipurilaisen Osakunnan kanssa. Salivuorolla on perinteisesti pelattu salibandya ja sinne ovat tervetulleita kaikki mukaan. Liikuntasalivuoroon liittyvissä kysymyksissä voi olla yhteydessä urheiluohjaajiin.

Kesäretki

Kesäisin osakuntaelämä tiivistyy hellekauden ehdottomaan huipentumaan, KSO:n kesäretkeen. Retki tehdään vuoden kummikuntaan, joka luonnollisesti sijaitsee Keski-Suomessa. Kunkin vuoden kummikunta päätetään tammikuun osakunnan kokouksessa.

Viikonlopun mittainen retki tarjoaa hauskaa seuraa, reipasta menoa, hyvää ruokaa ja juomaa sekä taatusti unohtumattomia kokemuksia. Kesäretken järjestämisestä on vastuussa maakuntavaliokunta.